EVANGÉLIUMI VEZETŐK TALÁLKOZÓJA 2018.09.23.

Ismét találkoztak az evangéliumi kisegyházak vezetői, ezúttal a Benczúr utcai baptista székházban. Az évek óta rendszeresen történő találkozások jó alkalmat adnak a személyes kapcsolatok ápolására, az egyházi aktuális kérdések megbeszélésére, és az imaközösségre. Ezeken a találkozásokon az adventista, baptista, metodista, pünkösdi és üdvhadsereg közösségeinek vezetői vesznek részt. Mostani találkozásukon az értékekről és értékrendekről beszélgettek, de áttekintették, a várhatóan újabb módosításra kerülő egyházügyi törvénnyel kapcsolatos információkat és véleményeket is. (Baptista Sajtószolgálat)

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY 2018.09.19.

Istennek hála elkezdődött a nagy átalakulás. Ma cserélik az ablakokat és a redőnyöket. Ezzel együtt szeretnénk az imatermünket is kifesteni. Aki tud segíteni csütörtökön vagy pénteken vagy szombaton azt nagy szeretettel várjuk. Főbb munkák: - glettelés - csiszolás - maszkolás - festés - mázolás - takarítás Bővebb információ és egyeztetés ügyében hívd lelkészünket: +3620/824-8813 Vigh Bencét Köszönjük!

20 ÉVES JUBILEUMI REMA BANKETT 2018.09.17.

www.remaalapitvany.hu - Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt, aki a Reménység Magjai Alapítvány munkájában érintett vagy érintett volt az elmúlt 20 évben az Alapítvány 20 éves jubileumi ünnepi rendezvényére! A 20 éves jubileumi bankett során szeretnénk hálát adni Istennek a szolgálaton keresztül elvégzett munkájáért mind a gyerekek és tinik, mind a tanítóik életében. Korábbi és jelenlegi munkatársaink és partnereink gondolataival és bizonyságtételeivel emlékezünk meg a megtett útról. A banketten háromfogásos vacsora kerül felszolgálásra. Az ünnepi rendezvény fényét egy a munkatársaink alkotásaiból rendezett tombola és Éles Gábor gitárművész előadása fogják emelni. A rendezvény zártkörű, regisztrációhoz kötött. A regisztrációra és egyben a Vacsorajegy, valamint a Támogatói Vacsorajegy megvásárlására online biztosítunk lehetőséget. - Schauermann Andrea misszióvezető

LELKÉSZTALÁLKOZÓ BUDAKESZIN 2018.09.16.

Holnap kezdődik az őszi lelkésztalálkozó Budakeszin. Szuhánszky Gábor a házigazda lelkész 12 órától várja az országos lelkészközösséget szeptember 17-én hétfőn. Az ebéd utáni bibliatanulmányt ő vezeti, az esti bibliaórán pedig majd Szabados Sándor missziós munkatárs, hitoktató szolgál. Ezen az alkalmon a gyülekezeti tagok, illetve a helyi Márta Mária Otthon lakói is részt vesznek. A lelkésztalálkozó kedden délután ér majd várhatóan véget, a közös beszélgetéseket és egyeztetéseket követően.

ÚJRA INDULT A SZOLNOKI IFI 2018.09.15.

A mai nappal újra indult a Szolnoki Körzetben az ifjúsági csoport. Hároméves szünet után, Kurdi Bogdán vezetésével - aki nyáron fejezte mérnöki tanulmányait Budapesten -, a szolnoki ifi újra a Kassai út 15-ben fog találkozni szombatonként. A ma délutáni alkalom a bemutatkozásról és ismerkedésről szólt, az ifi vezetővel együtt négyen voltak együtt. Imádkozzunk az ifjúsági csoportjainkért, a fiatalok gyülekezeti jelenlétéért és az Úr melletti elkötelezettségükért!

LEGYÜNK SZEMÉLYES ÉS ELÉRHETŐ EGYHÁZZÁ! - TEOLÓGUSPORTRÉ: BORBÍRÓNÉ BALLA FRUZSINA 2018.09.14.

www.lutheran.hu - Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Borbíróné Balla Fruzsina metodistaként tanul az evangélikus teológián. A harmadik évfolyamos, teológus-lelkész szakos hallgatóval elhívásáról, a fiatalok megszólításáról, ökumenéről és a misszió fontosságáról is beszélgettünk.

–  Miért választottad a teológiát?

– Tizenhét évesen, érettségi előtt tértem meg. Ekkor nagyon erős, Istenhez kapcsolódó kötődésélményem volt, egy ifjúsági táborban éltem át. Énekeltünk, imádkoztunk. Egyszer csak olyan érzésem lett, mintha valaki a vállamra tette volna a kezét. Akkor rájöttem: megérkeztem. Ettől kezdve járok ifjúsági alkalmakra és istentiszteletekre is. Ennek kapcsán éreztem azt, hogy szeretnék komolyabban szolgálni, elhívást éreztem a lelkészi szolgálatra.


NEA TÁMOGATÁST KAPOTT A FUNK MÁRTON ALAPÍTVÁNY 2018.09.10.

A Nemzeti Együttműködési Alap a "Metodista ifjúsági táborok- A Funk Márton Alapítvány programjainak és tevékenységének támogatása" címen 1 millió forint értékű támogatást nyújtott a Funk Márton Alapítványnak. A vissza nem térítendő támogatást 2019. május 31-ig kell felhasználni. A Reformáció Évében létrehozott alapítvány első megpályázott támogatása ez, amelyet dr. Lakatos Judit kuratóriumi elnök nyújtott be. Az alapítvány székhelye: 1032 Budapest, Kiscelli u. 73., adószáma: 18949931-1-41

ÚJ LELKÉSZ A MÜNCHENI ERLÖSERKIRCHE-BEN 2018.09.09.

A Dombóvári Metodista Gyülekezet régi partnergyülekezetében Münchenben ma iktatták be a délelőtt 10 órási istentiszteleten az új gyülekezeti lelkészt, Jörg Finkbeinert. A dombóváriak nevében Hecker Márton lelkész mondott köszöntőt, aki szintén ezen a nyáron költözött új szolgálati helyére. A münchen metodista Erlöserkirche (Megváltó Templom) 2014-ben ünnepelte 100 éves fennállását, a Dombóvár-München partnerkapcsolat pedig pár éve ünnepelte 25 éves jubileumát. Isten áldását kívánjuk az új pásztorok szolgálatára, és erre gyülekezetek közötti testvéri kapcsolatra, hogy gyümölcsöket termő legyen a következő időkben is Isten kegyelméből.

ÉNEK ÉS IMA AZ ESŐBEN 2018.09.08.

Különböző felekezetek tagjai és vezetői találkoztak 2018. szeptember 4-én az Erzsébet híd felett magasodó „imahegy” szikláján álló Gellért-szobor talapzatánál, ahol együtt imádkoztak fővárosunk és országunk lelki ébredéséért, az újjáteremtő Szentlélek kiáradásáért, valóságos szellemi áttörésért, egy igazi, ma is átélhető reformációért. A Gellért püspök árnyékában tartott ima alkalom alapigéje ez volt: „Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám…” (Hab 2,1) Már tizenhárom éve imádkozik együtt minden hónap első keddjének reggelén ez a különböző felekezeti hátterű, evangéliumi elkötelezettségű lelkipásztori közösség. A szeptemberben kezdődő új évadot immár negyedik alkalommal indították itt, a Gellért-hegyen, ahol az igei bevezető gondolatokat és imatémákat a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) szolgatársai osztották meg a résztvevőkkel. Egyházunkat Szuhánszky Gábor képviselte.

ORSZÁGOS ROMA CSENDESNAPOK JÓNÁS KÖNYVE KÖRÜL - 2018 AUGUSZTUSÁBAN 2018.09.07.

A visszajelzések, „morzsaszedő” értékelések, bizonyságtételek alapján nagyszerűen sikerültek ismét a kürtösi csendesnapok. Hálásak vagyunk az Úrnak, a támogatóinknak, a segítőinknek és mindenkinek, aki eljött a találkozóra! A körülményeink is javultak a konyhában és a szálláshelyen, központi támogatásból egy várva várt, nagy hűtőgépet, 15 új matracot és 30 párnát tudtunk vásárolni. A porladó régi, kórházi matracok és szétfoszló párnák egy részét le tudtuk cserélni. A csendesnapokat nyitó csütörtöki vacsoránkra a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat segítségével a 60 vendégünkön kívül a falusiakat is meg tudtuk hívni, volt bőven pizza, cola és gyümölcs. A lelki táplálék még ennél is felségesebb volt...


      Következő 10
KERESÉS

NAPI IGE
Ne késs jót tenni a rászorulóval, ha módodban van! (Péld 3,27)
www.csendespercek.hu

DÁTUMSOROLÓ

Őszi lelkésztalálkozó
Budakeszi, szeptember 17-18.
LINKAJÁNLÓ

Csendes Percek
Biblia lapklub
Noé bárkája
Kisegyház-Kutató Egyesület
Egyháztörténeti Szemle
Metodista lapklub
Püspöki Kerület
Gyülekezeti Missziós Stratégia 2015-2020
United Methodist ChurchWIKIPEDIA AJÁNLAT

Metodizmus
Angol Metodista Egyház
Magyarországi Metodista Egyház
Egyesült Metodista Egyház (UMC)
Püspöki Methodista Egyház
John Wesley
Charles Wesley
John Mott
---
Magyar metodisták:
Funk Márton
Hecker Ádám
Hecker Henrik
Melle Ottó
Szabó Andor
Szalós Artúr
Szécsey János
Szuhánszki János
Tessényi János
Wladár Antónia
Zimre Gyula
---
Híres metodista zenészek:
Charles Wesley
Ira David Sankey
Philip Paul Bliss
Thomas Olivers
---
Angol nyelvű ajánlat:
Metodista püspökök listája
Évi konferenciák listája
Generálkonferencia


© Magyarországi Metodista Egyház     Felelős szerkesztő: Csernák István - hivatal@metodista.hu     Készítette: Gedeon Bt.