FELZÁRKÓZÁS ÉS FELZÁRKÓZTATÁS - TALÁLKOZÓ VECSEI MIKLÓS MINISZTERELNÖKI BIZTOSSAL 2019.11.19.

Hivatalában fogadta Vecsei Miklós felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos dr. Khaled László metodista szuperintendenst és az egyház laikus vezetőjét Pásztor Zoltánt november 19-én délelőtt. Az ismert szociális szakemberrel, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat általános alelnöke is, a magyarországi cigányság helyzetéről és a felzárkózás alapvető feladatairól egyeztettek. Az egyházi vezetők bemutatták a metodista egyház országos cigánymissziójának szolgálatát, különös tekintettel a dél-dunántúli közösségekre, ahol az elmúlt években fontos előrelépések történtek az egyház szociális szolgálatában. A belügyminisztériumi találkozón részt vett Eperjesi Tamás a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának Felzárkózási Ágazati vezetője is.

ŐSZI METODISTA TÉVÉS MŰSOROK 2019.11.18.

Októberben és novemberben több metodista műsort is közvetített a Magyar Televízió. A Duna TV műsorai a mediaklikk oldalról még visszahallgathatók. Közvetlen elérés ide kattintva: - Nyíregyházi metodista istentisztelet (Nyíregyháza, október 20.)
- Ifjúsági Magazin (Kistokaj, október 27.)
- Hajnali gondolatok (Budapest, dr. Lassu Gábor, november 16.)


ÉNEKELJ AZ ÚRNAK, TE EGÉSZ FÖLD - FORRAI KÓRUSTÁBOR BUDAPESTEN 2019.11.17.

Énekelj az Úrnak, te egész föld! (Zsoltár 96,1) - Őszi kórustábort szervezett a Forrai Metodista Gimnázium karvezetője Szuhánszki Laura. A táboron több mint húsz fiatal kórustag vett részt november 14-16. között a metodista egyházközpontban Budapesten. A napi áhítatokat Szabados Sándor hitoktató tartotta. A kórustábor a próbák és az adventi, karácsonyi készülődés jegyében telt. Legközelebb a Forrai Kórus advent második vasárnapján lép fel az Óbudai Metodista Gyülekezetben december 8-án.

NAGY NEVED HÍVOM ÉN 2019.11.16.
HÁLAADÁS KAPOSVÁRON - NOVEMBER 16-17. 2019.11.16.

November 16-17-én, szombaton és vasárnap kétnapos hálaadó ünnepet tartanak a Kaposvári Metodista Gyülekezetben. A vendégigehirdető a körzet korábbi lelkésze, Kurdi Zoltán. A kétnapos ünnepi alkalom szombaton zenei szolgálattal, közös dicsőítéssel kezdődött el. Vasárnap a gyülekezet közös ebédre is együtt marad - számolt be az eseményről Vigh Bence lelkipásztor.

ISTEN FOGLYA - ANDREW BRUNSON BUDAPESTEN 2019.11.14.

Novemberben Magyarországra látogat Andrew Brunson presbiteriánus lelkész, akit egy évvel ezelőtt, 2018 októberében engedtek szabadon. Az amerikai misszionárius több mint két és fél évet volt börtönben Törökországban. Andrew Brunson kálváriájáról – A megbocsátás ereje címmel – dokumentumfilmet is készített Nagy Imre televíziós szerkesztő-riporter. A mintegy félórás alkotást 2019. november 26-án, kedden 18 órakor a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Székházában (1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 3.) láthatják az érdeklődők. Mi több, a Protestáns Újságírók Szövetségének (Prúsz) társszervezésében tartandó alkalmon a jelenlévők személyesen is találkozhatnak a Brunson-házaspárral!


A SZENTEK SZÍVE - LELKÉSZTOVÁBBKÉPZŐ BALATONSZÁRSZÓN 2019.11.12.

November 12-én délben kezdődött a metodista lelkészek idei lelkésztovábbképzője Balatonszárszón az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia és Missziói Otthonban. A lelkészek igetanulmány sorozata idén a Filemon levélre fókuszál, az első tanulmányt Csernák István ny. szuperintendens tartotta. A lelkészek a kezdőnapon az egyházi statisztikai kérdéseivel, a püspöki kerület jövőjével, valamint a 2020-as esztendő egyházi programjaival és éves jeligéjével foglalkoztak.

EZ AZ A NAP ROADSHOW - ELSŐ ÁLLOMÁS: SZEKSZÁRD 2019.11.11.

A jövő évi jubileumi Ez az a nap!-ra készülve novemberben kéthetes Roadshow kezdődik országszerte és a határokon túl is. Nagy öröm, hogy a turnéra elfogadta a meghívást MARTIN SMITH, az egykori Delirious zenekar frontembere, valamint a stadionos vízió nagy inspirálója, NOEL RICHARDS is. Magyar részről részt vesz CARAMEL, továbbá PINTÉR BÉLA, CSISZÉR LÁSZLÓ és PRAZSÁK LÁSZLÓ. "Ezer embert várunk a Roadshow első állomására Szekszárdra ma este! - tudósít a Roadshow Tolna megyei koordinátora Gyurkó Donát Sámuel szekszárdi metodista lelkész. Isten kegyelmes vezetését és Szentlelkének jelenlétét kívánjuk a mai kezdésre és a következő két hetes lelki utazásra!

NEM TUDHATOM - 75 ÉVE HALT MEG RADNÓTI MIKLÓS KÖLTŐ 2019.11.10.
Hetvenöt éve halt meg Radnóti Miklós költő, műfordító. 1944. november 9-én Abda község határában ölték meg a modern magyar líra kiemelkedő képviselőjét.
BEFOGADÓ HÁZ MISSZIÓ BUDAPEST - PAX TV 2019.11.08.
      Következő 10
KERESÉS

NAPI IGE
www.csendespercek.hu

DÁTUMSOROLÓ

Lelkésztovábbképző
Balatonszárszó, 2019. november 12-14.Advent 1. vasárnapja
2019. december 1.


LINKAJÁNLÓ

Csendes Percek
Biblia lapklub
Noé bárkája
Kisegyház-Kutató Egyesület
Egyháztörténeti Szemle
Metodista lapklub
Püspöki Kerület
Gyülekezeti Missziós Stratégia 2015-2020
United Methodist ChurchWIKIPEDIA AJÁNLAT

Metodizmus
Angol Metodista Egyház
Magyarországi Metodista Egyház
Egyesült Metodista Egyház (UMC)
Püspöki Methodista Egyház
John Wesley
Charles Wesley
John Mott
---
Magyar metodisták:
Funk Márton
Hecker Ádám
Hecker Henrik
Melle Ottó
Szabó Andor
Szalós Artúr
Szécsey János
Szuhánszki János
Tessényi János
Wladár Antónia
Zimre Gyula
---
Híres metodista zenészek:
Charles Wesley
Ira David Sankey
Philip Paul Bliss
Thomas Olivers
---
Angol nyelvű ajánlat:
Metodista püspökök listája
Évi konferenciák listája
Generálkonferencia


© Magyarországi Metodista Egyház     Felelős szerkesztő: Csernák István - hivatal@metodista.hu     Készítette: Gedeon Bt.